Άδ. Γεωργιάδης: Την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

Στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, για την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί το χειρουργείο.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε, επίσης, ότι στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις για τον χώρο της υγείας και τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Είμαι πολύ περήφανος, καθώς θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε θα μπορεί πλέον να χειρουργηθεί» είπε ο κ. Γεωργιάδης στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό.


Πρόσθεσε ότι η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει δημόσια και έτσι ο ασθενής θα μπορεί να βλέπει πως γίνονται τα χειρουργεία με διαφάνεια.


«Έχει ενδιαφέρον ότι το πρώτο απογευματινό χειρουργείο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δηλαδή στο νοσοκομείο με τις μεγαλύτερες αναμονές για χειρουργείο στην Ελλάδα. Αυτό το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές είναι και το πρώτο που θα οργανώσει απογευματινά χειρουργεία. Άρα, ο κόσμος που περίμενε πάρα πολύ καιρό να χειρουργηθεί σε αυτό το νοσοκομείο, τώρα θα μπορεί να χειρουργηθεί γρηγορότερα. Την επόμενη εβδομάδα, ξεκινάνε απογευματινά χειρουργεία και στον Ευαγγελισμό και σε πολλά άλλα νοσοκομεία».

«Αύριο θα έχουμε, στις 15:30, τηλεδιάσκεψη με όλους τους Διοικητές να συζητήσουμε τις διαδικασίες για το πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία». 

Για τα περιστατικά μηνιγγίτιδας στην Πάτρα: 

«Έχουμε στείλει σήμερα έκτακτο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα για τον περιορισμό της μηνιγγίτιδας. Υπάρχουν 12 κρούσματα μηνιγγίτιδας σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ανησυχία διότι η μηνιγγίτιδα είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού». 


Για τη στάση της Eκκλησίας απέναντι στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Έχω απέραντο σεβασμό στην Eκκλησία. Αντιλαμβάνομαι απολύτως τις ευαισθησίες της ιεραρχίας και της Eκκλησίας στο θέμα αυτό. Δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου Eκκλησία που να μη μιλάει, την ήθελα πάντα ομιλούσα, γιατί αυτό είναι η Oρθοδοξία. Εύχομαι πραγματικά οι αντιδράσεις να μείνουν σε ένα λελογισμένο όριο. Θέλω δημοσίως να καταδικάσω απερίφραστα την πράξη του Μητροπολίτου Κερκύρας να αποκλείσει τους δύο Βουλευτές. Τη θεωρώ απολύτως απαράδεκτη, ελπίζω να μη βρει μιμητές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Βουλευτής βάσει του Ελληνικού Συντάγματος έχει απεριόριστη έκφραση ελευθερίας γνώμης άποψης και ψήφου στη Βουλή, για την οποία δεν μπορεί να υποστεί κανενός είδους συνέπεια. Εγώ δεν πιστεύω στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Ποτέ δεν πίστευα. Για μένα η Ορθοδοξία είμαστε όλοι εμείς. Είναι η συγκέντρωση των πιστών. Αυτό είναι η Εκκλησία. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε διαφορετικούς ρόλους. Άλλη είναι η δουλειά ενός Μητροπολίτη, άλλη είναι η δουλειά ενός Βουλευτού. Τη νομοθετική πρωτοβουλία στο κράτος την έχουν οι Βουλευτές που εκλέγονται από το λαό για αυτή τη δουλειά. Δεν την έχει κανένας Μητροπολίτης». 

Για το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια:

«Από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας ήμουν υπέρ της ιδρύσεως ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά είναι ένα πρώτο βήμα. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που συμμετέχω σε μία κυβέρνηση όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να λύσουν το γόρδιο δεσμό, αναλαμβάνοντας ένα σοβαρό πολιτικό ρίσκο, γιατί ο νόμος αυτός τελικά θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Εμείς λέμε ότι είναι συνταγματικός ο νόμος, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει το δικαστήριο. Όμως, δείχνουμε από την άλλη πλευρά ως Κυβέρνηση την αποφασιστικότητα να λύσουμε ένα γόρδιο δεσμό και να βοηθήσουμε τη χώρα να πάει επιτέλους μπροστά».

Για την υπόθεση του κυρίου Κασσελάκη: 

«Ο κύριος Κασσελάκης την έχει πατήσει και θέλω να σας πω το γιατί. Έχετε ακούσει μια αμερικάνικη παροιμία που λέει “karma is a bitch”; Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν έστω μερίδιο σε αλλοδαπή εταιρία – που είναι βλακώδης νόμος- τον ψήφισε ο Τσίπρας. Γιατί τον ψήφισε;  Αυτό είναι το κάρμα.  

Όταν κυνηγούσαν την Μαρέβα και τον Κυριάκο ότι δήθεν έχουν εταιρία στο εξωτερικό, ψήφισαν αυτό το νόμο για να πιάσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του. Δεν είχε θέμα ο Κυριάκος. Δεν πιάσανε τον Κυριάκο, πιάσανε τον Κασσελάκη. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχεδόν κωμωδία. Προσέξτε, έφτιαξαν ένα νόμο για να βγάλουν εκτός πολιτικής τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και τελικά κατάφεραν να πιάσουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχω πει πολλές φορές, πιο μεγάλη κωμωδία από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει».

«Δεν είναι μόνο ότι έχει αλλοδαπή εταιρία που απαγορεύει ο νόμος, βγαίνει ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι από αυτή την αλλοδαπή εταιρία μετέφερε λεφτά στα ταμεία του κόμματος. Τώρα έχει μπλέξει όλο το κόμμα διότι εφόσον το κόμμα έχει πάρει λεφτά από αλλοδαπή εταιρία, είναι υπόλογο στην  χρηματοδότηση.

Ξέρετε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να διακοπεί η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ;».

Για τον κ. Πολάκη και τη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Την επόμενη εβδομάδα όπως ξέρετε είμαι μάρτυρας στη δίκη του Πολάκη με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μια εβδομάδα πριν το δικαστήριο ο Πολάκης τσακώνεται με τον Κοντονή και τι του λέει; “Θυμάσαι Κοντονή, άχρηστε Υπουργέ Δικαιοσύνης, που στο γραφείο σου εγώ, εσύ και κάποιο τρίτο πρόσωπο στήσαμε την υπόθεση και το είπαμε στον Τσίπρα και ο Τσίπρας μας είπε «προχωρήστε, κάντε τη δίωξη»; Αυτό που έλεγα εγώ τόσο καιρό ότι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πολιτική δίωξη, βγαίνει και το λέει ο Πολλάκης με τον Κοντονή».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *