Αδ. Γεωργιάδης: Στο Παρίσι για την πρώτη υπουργική συνάντηση του ΟΟΣΑ σε θέματα Υγείας μετά την πανδημία

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκπροσωπεί την Ελλάδα στην πρώτη υπουργική συνάντηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD) στο Παρίσι με θέμα «Καλύτερες πολιτικές για πιο ανθεκτικά συστήματα υγείας» και στην οποία συμμετέχουν συνολικά 50 χώρες.


«Καθώς ο κόσμος αναδύεται από τη μεγαλύτερη έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, είναι σαφές ότι υπάρχουν διδάγματα που πρέπει να ληφθούν. Η κρίση του COVID-19 αποκάλυψε σημαντικές αδυναμίες στα συστήματα υγείας, ζητώντας επείγουσα δράση για να διασφαλιστεί ότι θα είναι πιο ανθεκτικά σε μελλοντικούς κραδασμούς. Ταυτόχρονα, παγκόσμιες μεγάλες τάσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική αλλαγή και η αυξημένη ψηφιοποίηση θα έχουν πιθανώς σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2024, οι Υπουργοί Υγείας από τον ΟΟΣΑ και τις χώρες εταίρους θα συναντηθούν για να συζητήσουν την κληρονομιά και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση του COVID-19, τις προκλήσεις της πολιτικής υγείας που βρίσκονται μπροστά μας και τις ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει το Βέλγιο, με αντιπροέδρους την Αυστραλία, τη Χιλή, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Σλοβενία» αναφέρει το σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ.

«Η πρώτη υπουργική συνάντηση του @OECD σε θέματα Υγείας μετά την Πανδημία λαμβάνει χώρα σήμερα στο Παρίσι. Στο επίκουρο των συζητήσεων η οικοδόμηση ανθεκτικών συστημάτων υγείας. Συμμετέχουν 50 χώρες συνολικά. Η Ελλάδα παρούσα όπως πάντα» αναφέρει σε σχετικά ανάρτησή του στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *