Άδ. Γεωργιάδης: Ημέρα συγκίνησης – Προτεραιότητα οι εμβολιασμοί και η πίεση στα νοσοκομεία

Είναι μια μέρα συγκίνησης, είπε αρχικά ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στις πρώτες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ΕΣΥ.


«Ξεκινάμε τη δουλειά από τώρα. Έχω καλέσει όλους τους συνεργάτες μου για να μπορέσω να ενημερωθώ σωστά, να δω τι γίνεται με την πίεση στα νοσοκομεία, με την πανδημία και τη γρίπη. Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έχει έρθει με «πολύ κέφι και όρεξη».

«Το πρώτο που θέλω να ασχοληθώ σήμερα είναι κυρίως στην πίεση τα νοσοκομεία από την πανδημία και από τη γρίπη. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» είπε και πρόσθεσε ότι αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το θέμα των εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί φέτος είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Είναι περίπου 45.000 πάνω από πέρσι, όμως σημαντικά χαμηλότερο από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία μας, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου, φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας που όπως απεδείχθη είναι ακόμα εδώ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μετά τις εορτές είπε ότι είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται παρακολούθηση προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι είναι στην κορύφωσή του».


«Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε από τη μέρα που ερχόμαστε, αλλά τη μέρα που φεύγουμε, ο κόσμος να λέει ναι “ήταν μια σημαντική αλλαγή. Έχουμε μικρότερες αναμονές, έχουμε λιγότερα ράντζα, έχουμε καλύτερα νοσοκομεία”», ανέφερε ο νέος υπουργός Υγείας.


«Στα υπουργεία όπου πήγα όταν έφυγα άφησα καλύτερα τα πράγματα. Ελπίζω και εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για την αντίδραση Πολάκη μετά την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο κ. Πολάκης είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Για ό,τι θέλει να ενημερωθεί θεσμικά είμα στη διάθεσή του, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει μια διαμάχη Γεωργιάδη-Πολάκη».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *