Άδ. Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Θεία δίκη για τους Αριστερούς η ελαφριά αισθητική του – Τι είπε για τις ευρωεκλογές

Στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «θεία δίκη για τους αριστερούς» όσον αφορά την «ελαφριά αισθητική» του, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.


«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μια ελαφριά αισθητική. Πιστεύω είναι η θεία δίκη των Αριστερών. Για πάρα πολλά χρόνια εξέφραζαν την σοβαρότητα στην τέχνη. Ήταν πιο κουλτουριάρηδες. Για τους Αριστερούς είναι η τιμωρία τους ο κ. Κασσελάκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Έχει επικοινωνιακό ταλέντο και λάμψη αλλά είναι χαρακτηριστικά για να γίνει πρωθυπουργός; Δεν έχει πολιτική συγκρότηση. Δεν εκφράζει πολιτικό λόγο. Βγαίνει και λέει για τη Χαμάς ότι είναι ολίγο ανθρωπιστική οργάνωση και μετά έκανε τούμπα».

Σχετικά με τα όσα αναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας σχολίασε: «Εμείς δεν επιλέγουμε αντιπολίτευση, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες το κάνουν αυτό. Εμείς απλά ακούμε τις εντολές του ελληνικού λαού. Αν ο κ. Ανδρουλάκης αισθάνεται στεναχώρια που τον περνά στις δημοσκοπήσεις ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ψάξει να δει τι κάνει λάθος ο ίδιος. Θα δούμε και τις εκλογές τι θα γίνει».

«Δεν θα κριθεί η κυβέρνηση την επομένη των ευρωεκλογών»

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τις δημοσκοπήσεις που δίνουν στη Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο προβάδισμα ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα το μάθουμε εκείνη την ημέρα. Εγώ δεν προδικάζω» και επισήμανε πως όσοι ψήφισαν τη ΝΔ το 2019 αλλά και το 2023 είναι πιθανόν να μην την ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.


«Δεν θα κριθεί η κυβέρνηση την επομένη των ευρωεκλογών, δηλαδή στις 10 Ιουνίου. Θα κριθεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Συμπλήρωσε επίσης πως η αντιπολίτευση θα κάνει τα πάντα για να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ ανέφερε ότι «τον τελευταίο καιρό έχουμε δει απίστευτα πράγματα να κάνει η αντιπολίτευση». «Η παράταξη της ΝΔ πάντα βάζει μπροστά την Ελλάδα και όχι το κόμμα» υπογράμμισε αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας ενώ επιτέθηκε ξανά στα άλλα κόμματα λέγοντας πως εργαλειοποιούν το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.


Στη συνέχεια, έκανε λόγο για εκμετάλλευση των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν γνώριζε ότι τα τρένα δεν ήταν ασφαλή. «Το δυστύχημα των Τεμπών έχει προκαλέσει σε όλους φρίκη» είπε αμέσως μετά «όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει ζήτημα πολιτικής διαμάχης», είπε και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. «Για την Ελλάδα η ταχύτητα με την οποία κινείται η Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής. Ο πόνος των Τεμπών δεν μπορεί να γίνει ζήτημα πολιτικής διαμάχης».

«Οι Ευρωεκλογές έχουν παίξει ρόλο στην απόφαση των γιατρών για αποχή»

Για το έλλειμμα που παρατηρείται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων», ενώ παραδέχθηκε πως οι αμοιβές τους είναι χαμηλές. «Ένας αναισθησιολόγος στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα μπορεί να βγάλει 10.000 ευρώ το μήνα και ένας αναισθησιολόγος στο δημόσιο τομέα μπορεί να βγάλει 2.000 με 2.500 ευρώ. Άρα είναι λογικό για κάποιους να είναι πιο ελκυστικός ο ιδιωτικός τομέας».

«Το έλλειμμα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια συστήματα υγείας είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι έλλειμμα παγκόσμιο», συνέχισε .

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος  μετά την απόφαση των γιατρών των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων ότι σταματούν τα χειρουργεία από τις 27 Μαΐου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από την 1η Ιουνίου στο «Αγία Σοφία» λόγω ελλείψεων προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων.


Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε την απόφαση των γιατρών στο «Αγία Σοφία» να μην προχωρήσουν στην απόφαση τους υπογραμμίζοντας σχετικά: Στο «Αγία Σοφία» έγινε χθες ψηφοφορία στο χειρουργικό τομέα και 22 ψήφισαν κατά της αναστολής διενέργειας τακτικών χειρουργείων, 4 υπέρ ενώ υπήρχαν και 2 λευκά». Ωστόσο το «Αγλαΐα Κυριακού» φαίνεται να επιμένει στην απόφασή του και όλα θα κριθούν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουν δίκιο να φωνάζουν και το Υπουργείο όμως έχει κάνει τα πάντα. Και θέσεις προκηρύξαμε και μετακινήσεις κάνουμε. Και αποσπάσεις κάνουμε. Είναι το έλλειμμα αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού» μεγαλύτερο από ότι σε άλλα νοσοκομεία; Είναι λιγότερο. Έχουμε πολλά νοσοκομεία με περισσότερα προβλήματα αλλά λειτουργούν. Φοβάμαι ότι οι ευρωεκλογές έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή. Μιλούν για διαχρονικά αιτήματα. Και αποφασίζουν για την αναστολή λίγο πριν τις ευρωεκλογές;».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *