Άδ. Γεωργιάδης: Δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης των αποθεμάτων φαρμάκων με αυτόματη απαγόρευση εξαγωγών σε όσα είναι σε έλλειψη

Για τα αποθέματα φαρμάκων, τις εξαγωγές αλλά και την έναρξη συνταγογράφησης φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ.


Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την δημιουργία σε χρόνο μηδέν πλατφόρμας παρακολούθησης των αποθεμάτων φαρμάκων, με αυτόματη απαγόρευση εξαγωγών σε όλα τα φάρμακα που είναι σε κάποια έλλειψη για 30 μέρες.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για την συνταγογράφηση φαρμακευτικής κάνναβης που έχει ήδη ξεκινήσει στην χώρα, η οποία απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνιους πόνους και με διάφορες ασθένειες.

Στην εκπομπή βρέθηκε και η πρώτη ασθενής που έλαβε συνταγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

«Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, το οποίο έχουμε χρηματοδοτήσει και δουλεύει. Το σταματάμε στις 3 το μεσημέρι. Αυτό συμβαίνει με τα χειρουργεία. Η απόφαση δίνει την ελευθερία στις κλινικές του ΕΣΥ για το αν θέλουν να κάνουν βραδινά χειρουργεία. Αν πάμε σε ένα νοσοκομείο με μεγάλες αναμονές σημαίνει πως υπάρχει και μεγάλη ζήτηση. Αυτό σημαίνει πως με τα βραδινά χειρουργεία δίνουμε την δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Στα πρωινά χειρουργεία θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε λίστα», είπε σχετικά με το ζήτημα των χειρουργείων.


«Φέρνουμε νομοσχέδιο και άρθρο το οποίο θα επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν μπλοκ παροχών υπηρεσιών ώστε να ασκούν και το επάγγελμά τους πέραν των νοσοκομείων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.


«Χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης των Τεμπών από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ξανά την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη πως δεν πήγε στην Νέα Δημοκρατία εξαιτίας αυτού.

«Χάριν εμού δεν ήρθε ο Κασσελάκης στη Νέα Δημοκρατία και τελικά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, με μία κίνηση έσωσα τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα, κατέστρεψα τον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η εργαλειοποίηση της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών, αυτής της εθνικής τραγωδίας, είναι χυδαία και αποκρουστική. Τι μας λένε, δηλαδή; Ο εισαγγελέας συγκάλυψε; Η δίκη προχωρά μέσα στο 2024, δηλαδή έναν χρόνο μετά το δυστύχημα, ενώ η δίκη για το Μάτι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *