Άδ. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνει γονιός το παιδί του – Απαράδεκτη η στοχοποίηση βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή

«Εάν το να επιτίθεστε σε μένα και να κατηγορείτε εμένα απαλύνει τον πόνο σας, σας το επιτρέπω και σας ενθαρρύνω να το κάνετε περισσότερο», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.


Επανέλαβε ότι η μεταφορά των φερτών υλικών στο σημείο του δυστυχήματος έγινε για επιχειρησιακούς σκοπούς, ώστε να επιχειρήσει ο γερανός και να μετακινηθούν τα βαγόνια, μετά την δήλωση της μητέρας θύματος.

«Ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής με την αναφορά του εξηγεί τι συνέβη με κάθε λεπτομέρεια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αφού ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει το δημοσίευμα και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ήρθε η ώρα να ακουσθούν όλες οι αλήθειες στη Βουλή».

«Είναι απαράδεκτο να κατηγορούν αυτοί την κυβέρνηση για συγκάλυψη. Επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, η δίκη προχωρά εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ, για το Μάτι έκανε έξι χρόνια. Θα δώσουμε την απάντηση στη Βουλή αναφορικά με τα οικονομικά συμφέροντα που υπονομεύουν το έργο μας και ο λαός θα μιλήσει στις ευρωεκλογές», επεσήμανε στη συνέχεια.


Στη συνέχεια δήλωσε πως είναι απαράδεκτη η στοχοποίηση βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη.


«Το λάθος μας ήταν ότι από την συστολή της Κυβέρνησης από τον πόνο, «αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και δώσαμε χώρο στο ψέμα. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ακόμη επεσήμανε πως «το δυστύχημα των Τεμπών, έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης…Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την Κυβέρνηση».

«Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους Πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό «πατούν πάνω σε πτώματα» για να ρίξουν την κυβέρνηση». Όπως τόνισε σε όλα αυτά θα απαντήσουν στη Βουλή.

Σχετικά με τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθεί ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο και τόνισε: “Το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθεί θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό;”


«Στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι;» είπε ακόμη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη «μονταζιέρα» είπε: «Όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει μία υπόθεση στην Ελλάδα, που δεν είχαμε διαρροή της δικογραφίας;» και αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis που είπε χαρακτηριστικά ότι είχε διαρρεύσει πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή. «Γιατί να κάνει η κυβέρνηση κοπτορραπτική, υποτίθεται για να προωθήσει το ανθρώπινο λάθος, όταν ο ίδιος ο σταθμάρχης είναι προφυλακισμένος καθώς ομολόγησε ότι είναι λάθος του;» διερωτήθηκε ακόμη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *