Υπόθεση Μπελέρη: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Στήριξη αλλά χωρίς “εθνικιστικές σάλτσες” από την υποψήφια βουλευτή Καλφακάκου του ΣΥΡΙΖΑ

Για “εθνικιστικές σάλτσες” έκανε λόγο η Ρία Καλφακάκου, Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όσον αφορά το ψήφισμα στήριξης για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. 


«Δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες εθνικιστικές σάλτσες. Φυσικά και υπάρχει ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Συνεπώς ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε με έναν μεγαλύτερο βαθμό συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι εκεί. Όχι περισσότερος εθνικισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καλφακάκου. 

Ενώ συνέχισε κάνοντας μία σύγκριση της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη: «Αν έβγαζε η Τουρκία ένα αντίστοιχο ερώτημα, θα λέγαμε όλοι τη δουλειά έχει η Τουρκία με τους Πομάκους».

Για να καταλήξει λέγοντας: «Είναι ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Ως Αλβανός υπήκοος αδικήθηκε (σ.σ. ο Φρέντι Μπελέρης). Επειδή είναι δημοκράτης και επειδή έπραττε για το καλό της πόλης και της χώρας. Όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα έβγαινε δήμαρχος των Ελλήνων, θα έβγαινε δήμαρχος όλων των Αλβανών υπηκόων εκεί».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα: 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *