Βγήκε από τη φυλακή η Εύα Καϊλή – Οι περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν

 

Η σημερινή Μεγάλη Παρασκευή μάλλον φαντάζει Μεγάλο Σάββατο και Ανάσταση για την Εύα Καϊλή, καθώς βγήκε σήμερα (14.4.2023) από τη φυλακή μετά από 4 μήνες από τη στιγμή που είχε συλληφθεί για το σκάνδαλο Qatar Gate.


Η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφέθηκε ελεύθερη όπως ανεμενόταν από τις βελγικές αρχές μέχρι τη δίκη της. Η αποφυλάκισή της έγινε βέβαια, με περιοριστικούς όρους. Το σημαντικό για την Εύα Καϊλή, πάντως, είναι ότι θα περάσει το Πάσχα μαζί με την μικρή κόρη της σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Εύα Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για 4 μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Η τέως ευρωβουλευτής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποφυλακίστηκε φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι όροι αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή θα φοράει ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού στο χέρι, ενώ θα είναι υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Θα μένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Πρέπει να δηλώσει έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και να είναι ανά πάση στιγμή διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό.


Πρέπει να φοράει συνέχεια το βραχιολάκι της και να μην μετακινηθεί εκτός του διαμερισματός της. Θα μετακινείται εκτός του διαμερίσματος μόνο για πάει στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας. Κάθε μετακίνηση θα γίνεται μετά από  συνεννόηση με τις βελγικές δικαστικές Αρχές.


Φυσικά και απαγορεύεται να βγει εκτός Βελγίου. 

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και αν θα μπορεί να την επισκέπτεται ο σύντροφός της και άνδρας του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος φέρεται να την έμπλεξε στο Qatar Gate.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *