Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας που έκανε ληστείες «ριφιφί» – Διέπραξε 17 διαρρήξεις


Την εξάρθρωση συμμορίας που είχε ειδικότητα στα «ριφιφί» και που «χτυπούσε» καταστήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.


Από τον περασμένο Νοέμβριο, τα μέλη της διέρρηξαν συνολικά 17 καταστήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με τη λεία τους να περιλαμβάνει χρήματα, κινητά τηλέφωνα και καπνικά προϊόντα, αξίας άνω των 138.000 ευρώ.

Ως μέλη της συνελήφθησαν πέντε άτομα (τρεις Αλβανοί και δύο Έλληνες), ηλικίας 26 έως 34 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα.

Ανάμεσα στους «στόχους» τους βρίσκονται καταστήματα ψιλικών και κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, ψητοπωλεία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. «Το μεγαλύτερο μέρος των διαρρήξεων πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο διάνοιξης οπής σε τοίχους ή γυψοσανίδες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ αφού εισέρχονταν στους χώρους των καταστημάτων, κινούνταν με προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την ίδια ανακοίνωση δρούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ενώ έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης, επιτηρώντας την περιοχή πέριξ των καταστημάτων, αλλάζοντας τα ενδύματά τους και παρακολουθώντας τις συχνότητες της Αστυνομίας. Επίσης, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα, τα οποία νοίκιαζε η γυναίκα, εκ των μελών της σπείρας.


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα μέλη διέπραξαν 17 διαρρήξεις καταστημάτων (σούπερ μάρκετ, ψιλικά, φαρμακεία, κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, ψητοπωλεία) στις περιοχές της ΠολίχνηςΑμπελοκήπωνΝεάποληςΣταυρούποληςΤούμπαςΧαριλάουΚαλαμαριάς και Πεύκων, ενώ η συνολική «λεία» που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 138.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, σε οικίες των μελών του κυκλώματος, στις περιοχές των Συκεών, Μετεώρων, Νικόπολης, Αμπελοκήπων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Χρηματικά ποσά ως προερχόμενα από αξιόποινες πράξεις,
  • Κινητά τηλέφωνα των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται,
  • Φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.,
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • Διάφορα είδη ένδυσης,
  • 230 Ναρκωτικά δισκία,
  • Πιστόλι κρότου που φέρει στην κάνη προσαρμοσμένη χοάνη με σπείρωμα, αποσπώμενη κ.α.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

  • αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *