Τέμπη: Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου – «Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου» – Ο τελευταίος τους διάλογος

Ο ιερέας πατέρας του, Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα θα έχει πάντα μια ανοιχτή πληγή στην καρδιά του που θα αιμορραγεί. Στα Τέμπη έχασε το παιδί του, έχασε τον κόσμο του όλο.


Ο ιερέας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά και ανατριχιαστικά λόγια το παιδί του χθες στην κηδεία 23χρονου Κύπριου φοιτητή στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου.

Ο ιερέας πατέρας αποκάλυψε τον τελευταίο διάλογο που είχε με το παιδί του και αποκάλυψε επίσης ότι ο Κυπριανός Παπαϊωάννου θα παντρευόταν στις 27 Αυγούστου. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα του έκοψε το νήμα της ζωής στα Τέμπη.

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή ανέφερε στον ανατριχιαστικό επικήδειο λόγο του, τι είχε πει με με τον 23χρονο γιο του πριν την τραγωδία.

«“Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας”, μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε”, του είπα εγώ» είπε αρχικά ο πατέρας του 23χρονου.


Λίγο μετά το πρωί της μοιραίας Τρίτης (28.2.2023), που έγινε η τραγωδία στα Τέμπη ο 23χρονος μίλησε πάλι με τον πατέρα του και του είπε ότι πέρασαν πολύ καλά στην Άνδρο. Ο ιερέας τον ρώτησε: «Πώς θα πας πίσω θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;».


Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου είπε στον πατέρα του ότι θα πήγαινε με το τρένο, στο οποίο έχασε τη ζωή του στα Τέμπη:

«Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου».

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή περιέγραψε και το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ λέγοντας: «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ, αυτό το τρένο! Θέε μου, βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τέμπη: Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου – «Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου» – Ο τελευταίος τους διάλογος”