Τάσεις MRB: Κυρίαρχοι ΝΔ και Μητσοτάκης – Τι λένε οι πολίτες για αυτά που τους προβληματίζουν

Σύμφωνα με τις Τάσεις της MRB η ψαλίδα βρίσκεται στο 7,2%  με τη Ν.Δ. να έχει 29,3%, τον ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 12,2%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3,1%, οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,9% και η Εθνική Δημιουργία 1,2%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 14%.


Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται 44,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15%. Ακολουθούν «Αλλο κόμμα» με ποσοστό 10,3% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,7%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,8% απαντά η Ν.Δ., το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24,2% κανένα κόμμα. Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,5% απαντά Ν.Δ. και το 37,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θεωρείτε κατάλληλο για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, το 26,1% επιλέγει τη Ν.Δ. έναντι ποσοστού 18,3% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,2%, το ΚΚΕ με 4,2%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%, ενώ «Αλλο κόμμα» επιλέγει το 3,5%.

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 40,1% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 30,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25,1%.


Από τους υπουργούς πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 37,9%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 30% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Τάκης Θεοδωρικάκος.



Οικονόμου για Τσίπρα: Ο ορίζοντάς του φτάνει μέχρι την κομματική του επιβίωση, ακόμα και σε βάρος της Ελλάδας
Το μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ανεργία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (61,4%) θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Σε ό,τι αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 47,2% απαντά «είμαι εντελώς εναντίον της επέμβασης γιατί είναι απολύτως αδικαιολόγητη», ενώ το 24,9% απαντά «είμαι εναντίον της επέμβασης, αλλά αναγνωρίζω ότι η Ρωσία σε αρκετά πράγματα είχε δίκιο και σοβαρές ανησυχίες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *