Σήμερα η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη

Η ώρα της ετυμηγορίας του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη έφτασε, καθώς σήμερα στις 17:00 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για την υπόθεση των παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης.


Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς , σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν διαβίβασε ως όφειλε αμελλητί στη Βουλή το 2017 τρεις μηνυτήριες αναφορές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που στρέφονταν κατά του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρά τις απέστειλε μαζί με τη δικογραφία της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, όταν είχε επέλθει παραγραφή.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας της εισαγγελικής λειτουργού, καθώς φέρεται να είναι εκείνος που την έπεισε να μην αποστείλει έγκαιρα τις αναφορές στη Βουλή. Επιπλέον, διώκεται και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς φέρεται να ασκούσε πιέσεις και να παρενέβαινε στο έργων των εισαγγελέων Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη.

Η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, η οποία βρισκόταν και στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα, έχει προτείνει την πλήρη απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την κ. Σμυρλή δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *