Σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Η χρηματική ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.


Νωρίτερα, το Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 8-5, αναγνώρισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, ενώ η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή πρότεινε να επιβληθεί στον πρώην υπουργό χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Οι 13 ανώτατοι δικαστές έκριναν αθώους για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα την πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελενη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η κ. Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 και μεταβολή της κατηγορία για παράβασης καθήκοντος. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ένοχος για παραβάσεις καθήκοντος

Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βάρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος”