Πτώση F-4 Phantom: Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια – Αγωνία για την τύχη των χειριστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας την ώρα που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή που πραγματοποιούνται οι έρευνες, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Τα δύο μέλη του πληρώματος αγνοούνται, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, χωρίς να είναι σαφές εάν πρόλαβαν και να το πράξουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το διθέσιο F-4 συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:


«Πτώση Αεροσκάφους F-4E Phantom II

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *