Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Μητσοτάκης και Ζελένσκι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα το μεσημέρι.


Κατά τη συνομιλία τους ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων. Η ημερομηνία της ομιλίας του κ. Ζελένσκι θα οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα δια της διπλωματικής οδού.

Νωρίτερα στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο πόθος για την ελευθερία του τότε, γίνεται αλληλεγγύη προς την Ουκρανία σήμερα.

«Οι οικουμενικές ιδέες της εξέγερσης του ‘21 διασχίζουν σύνορα και αιώνες. Έτσι, ο πόθος για την ελευθερία του τότε, γίνεται αλληλεγγύη προς τους υπερασπιστές της Ουκρανίας σήμερα. Το όραμα των Ελλήνων για ένα σύγχρονο κράτος υψώνεται και πάλι ζωντανό στην Ευρώπη μπροστά στον αυταρχικό δεσποτισμό. Και τη θέση του παλαιού φιλελληνικού κινήματος, παίρνει τώρα ένα κύμα διεθνούς συμπαράταξης» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του και πρόσθεσε:


«Πριν από 201 χρόνια, ξεκίνησε ένας αγώνας από λίγους, που πολλοί στον κόσμο δεν τον πίστεψαν. Και όμως πέτυχε! Τον αγώνα των δικών μας καιρών καλούμαστε να τον δώσουμε όλοι ενωμένοι. Είμαστε, άλλωστε, οπλισμένοι με τα διδάγματα που γέννησαν και το ελεύθερο κράτος μας: Με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Την ψύχραιμη διορατικότητα. Και τη διάθεση να κάνουμε εφαλτήριο το κάθε εμπόδιο.


»Τιμούμε, λοιπόν, την 25η Μαρτίου, όπως το επιβάλλει η συγκυρία. Μετατρέποντας τον στοχασμό για το παρελθόν σε δυναμισμό για το παρόν και σε σχεδιασμό για το μέλλον. Για μια πατρίδα που έρχεται από πολύ μακριά και πορεύεται πολύ μακριά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *