Προκλητικός και αμετανόητος ο Ακάρ, που έκανε Πρωτοχρονιά πάνω από το Αιγαίο

Ο Χουλουσί Ακάρ δεν βάζει μυαλό, παραμένει αμετανόητος και συνεχίζει να προκαλεί και να ανεβάζει την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έριξε νέο λάδι στη φωτιά με δηλώσεις που έκανε για το Καστελόριζο, ενώ έκανε Πρωτοχρονιά πάνω από το Αιγαίο.


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε εναέριες επιθεωρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μαζί ήταν και ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ατίλα Γκιουλάν.

Από την άλλη, ο Χουλουσί Ακάρ είχε για άλλη μια φορά νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι ελληνικοί υπολογισμοί για την υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου είναι λάθος.

«Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματα μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε και θα επιτρέψουμε», είπε ο Ακάρ.

Και συνέχισε ακάθεκτος αναφερόμενος στο Καστελόριζο: «Δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας. Οι  υπολογισμοί είναι λάθος».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *