Πλεύρης για την απόφαση του ΣτΕ υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει την πόρτα της επιστροφής στους ανεμβολίαστους  υγειονομικούς.


Η δήλωση Πλεύρη:


«Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό. Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης”».

Ο υπουργός Υγείας, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να προσληφθούν στη θέση τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη – ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα εφάρμοζε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *