Παρέμβαση Θάνου Πλεύρη και εισαγγελική έρευνα την τραγωδία με το κοριτσάκι 2,5 ετών, που πέθανε στο δημοτικό βρεφοκομείο

Ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε παρέμβαση στην υπόθεση της τραγωδίας με τον θάνατο κοριτσιού μόλις 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στην Θεσσαλονίκη, ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα.


Ο Θάνος Πλεύρης διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το άτυχο παιδάκι που έχασε τη ζωή του.

Από την άλλη, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η μητέρα του παιδιού ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τον θανάτό του και πήγε συντετριμένη στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησε εξηγήσεις για τον θάνατου του μικρού κοριτσιού της.

Η γυναίκα από τη Νιγηρία είχε χάσει στο παρελθόν την επιμέλεια της κόρης της, αλλά πρόσφατα την είχε πάρει πίσω. Η μικρή επρόκειτο να επιστρέψει κοντά της, μέσα στις επόμενες μέρες.


Το παιδί παρουσίασε ένα πρόβλημα υγείας και την Πέμπτη (16.2.2023) μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Οι γιατροί του έγραψαν αγωγή με αντιβίωση και τόνισαν ότι πρέπει να γίνει επανεξέταση μετά από 10 μέρες. Οι γιατροί ήθελαν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση της μικρής, καθώς έκριναν ότι υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργείο στις αμυγδαλές. Διαπίστωσαν μάλιστα στις εξετάσεις που έγιναν στο παιδάκι, υπερτροφή αμυγδάλων και ρινίτιδα.

Το παιδί γύρισε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *