Παραλίγο σύγκρουση δυο αεροσκαφών της Κίνας και των ΗΠΑ στον αέρα – Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ένα τρομακτικό βίντεο που δείχνει την παραλίγο σύγκρουση δυο αεροσκαφών των ΗΠΑ και της Κίνας βγήκε στον αέρα.


Το συμβάν έγινε πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα στις 21 Δεκεμβρίου 2022 και το βίντεο έβγαλε στον αέρα το CNN.

Την σύγκρουση παραλίγο να προκαλέσει το μαχητικό της Κίνας, καθώς πέταξε πολύ κοντά στο αεροσκάφος των ΗΠΑ, στο οποίο επέβαιναν 30 άτομα.

Το κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-11 πλησίασε σε απόσταση περίπου 7 μέτρων το αμερικανικό και ο πιλότος του αεροσκάφους των ΗΠΑ έκανε υποχρεωτικό ελιγμό, για να μην συγκρουστούν τα δυο αεροπλάνα.

Η Κίνα λέει ότι φταίει το αμερικανικό αεροσκάφος


Η Κίνα έδωσε πάντως μια άλλη εκδοχή για την παραλίγο σύγκρουση. Δημοσίευσε δικό της βίντεο, στο οποίο οι Κινέζοι λένε ότι φαίνεται πως το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν εκείνο, που άλλαξε ξαφνικά πορεία και πλησίασε το κινεζικό μαχητικό.


Την περασμένη Παρασκευή, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το περιστατικό προστέθηκε σε μια σειρά άλλων αμερικανικών προκλήσεων και έκανε λόγο για απειλή στη σταθερότητα της περιοχής. «Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι εδώ και καιρό οι ΗΠΑ αναπτύσσουν συχνά αεροσκάφη και μαχητικά για αναγνώριση, γεγονός που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *