Ορίστηκαν οι προδιαγραφές για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς

Μετά το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΆΡΓΟΣ”» που έθεσε τις βάσεις για την προστασία των ζώων συντροφιάς και τρεις Υπουργικές Αποφάσεις για την εφαρμογή του νόμου, χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου, με την οποία καθορίζονται όλα τα θέματα σχετικά με τη διαδικασία, τα όργανα, τα αναγκαία δικαιολογητικά και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς.


Σε ποιους απευθύνεται

Θεσπίζεται ένα συνεκτικό, σαφές και απλοποιημένο πλαίσιο προηγούμενης άδειας για την ίδρυση και τη λειτουργία των καταφυγίων αδέσποτων ζώων από  δήμους, νομικά πρόσωπα δήμων ή συνδέσμους αυτών, διαδημοτικές συνεργασίες, αναπτυξιακούς οργανισμούς δήμων, φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και φυσικά πρόσωπα.
 
Παράλληλα, προς διασφάλιση της τήρησης αυστηρών κανόνων ευζωίας για τα φιλοξενούμενα ζώα, καθορίζονται σχετικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβάσεων και ορίζονται οι αρμόδιες Αρχές για τον έλεγχο της λειτουργίας των καταφυγίων ζώων συντροφιάς.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Για πρώτη φορά, πέραν της χρηματοδότησης των καταφυγίων και των δαπανών σίτισης της κτηνιατρικής φροντίδας των ζώων συντροφιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα στειρώσεων που έχει γίνει ποτέ ύψους 5 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς ύψους 3 εκατ. ευρώ.
 
Πιστή στη δέσμευση «Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο», η Κυβέρνηση διασφαλίζει, όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, την ευζωία των αδέσποτων ζώων και τις συνθήκες διαβίωσής τους, καθορίζοντας τα κριτήρια και τις προδιαγραφές ορθής και νόμιμης λειτουργίας των καταφυγίων, με τη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Ορίστηκαν οι προδιαγραφές για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς”