Οι μαγικές και απίστευτες εικόνες από την ανατολή και τη δύση του ηλίου στον πλανήτη Άρη

‘Ένα βίντεο με απίστευτες και μαγικές εικόνες από την ανατολή και τη δύση του ηλίου στον πλανήτη Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.


Τις εικόνες κατέγραψε το διαστημικό όχημα ρόβερ Curiosity της NASA, το οποίο αναχώρησε από τη γη το 2011 και προσγειώθηκε στον Άρη το 2012.

Οι εικόνες που δημοσιοποίησε η NASA από τον πλανήτη Άρη είναι εντυπωσιακές και μοιάζουν να έχουν βιντεοσκοπηθεί σε κάποιο σημείο του πλανήτη μας, καθώς η ανατολή και η δύση σε άρη και γη μοιάζουν απίστευτα.

Τα περισσότερα σύννεφα στον Άρη αιωρούνται όχι περισσότερο από 37 μίλια (60 χιλιόμετρα) πάνω από το έδαφος και αποτελούνται από πάγο νερού.

Η πιο πρόσφατη έρευνα του οχήματος της NASA βασίζεται στις παρατηρήσεις του 2021 για νυχτερινά σύννεφα και αυτό επειδή, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο όπως στη Γη, τα σύννεφα παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τους επιστήμονες που ελπίζουν να καταλάβουν περισσότερα για τον καιρό του πλανήτη.


Οι κάμερες πρόσφεραν στους επιστήμονες την ευκαιρία να μελετήσουν τη δομή ενός σύννεφου καθώς κινείται, ενώ το χρώμα τους επιτρέπει να δουν πώς μεγαλώνουν τα σωματίδια του σύννεφου με την πάροδο του χρόνου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Οι μαγικές και απίστευτες εικόνες από την ανατολή και τη δύση του ηλίου στον πλανήτη Άρη”