Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτει απόψε στους «Πρωταγωνιστές»: «Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει απόψε, στις 22:50, θα κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του μετά τα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει την μεγάλη αποκάλυψη για την ημερομηνία των εκλογών, καθώς φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, χωρίς, όμως, να προσδιορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες (21 ή στις 28 του μήνα).

Όλα δείνουν έτσι ότι οι δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική (οι πρώτες θα είναι με το σύστημα της απλής αναλογικής) θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Ιουλίου.

Θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Hellenic Train

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποκαλύψει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική εταιρεία Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και για νέες μεταρρυθμίσεις, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνεκι αναφορά  και στο περίφημο «βαθύ κράτος», το οποίο κάνει αναφορές συνέχεια το τελευταίο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει, μεταξύ άλλων στα σημαντικά ερωτήματα του Σταύρου Θεοδωράκη όπως:

-Ήταν μια ταξική επιλογή η παραμέληση του σιδηρόδρομου;

-Η Hellenic Train θα υποχρεωθεί να κάνει τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί;


-Γιατί σε νοσοκομεία και οργανισμούς μπαίνουν διοικητές, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας;

-Τι ρόλο παίζει το κομματικό κράτος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;

-Ως πότε το κράτος θα «ταΐζει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ρίχνοντας λεφτά σε πιθάρια χωρίς πάτο;

Τα Τέμπη άλλαξαν τα δεδομένα

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές» είχε προγραμματιστεί να γίνει σε μια περίοδο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές, που αρχικά όλα τα σενάρια έλεγαν ότι θα διεξάγονταν μετά τις 9 Απριλίου.

Η τραγωδία της 28ης Φεβερουαρίου στα Τέμπη όμως, άλλαξε τα δεδομένα. Οι εκλογές μετετέθηκαν (όλα δείχνουν ότι θα προκηρυχθούν πιθανότατα στις 21 Μαΐου), ενώ το σκηνικό άλλαξε.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, δεν άλλαξε φυσικά την απόφασή του να μιλήσει στους «Πρωταγωνιστές» και θα μιλήσει φυσικά για όλα. Για τα Τέμπη, τις ευθύνες της τραγωδίας, την Ελλάδα, την οικονομία, τις επικείμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερωτήματα, θα κάνει την αυτοκριτική του, θα μιλήσει για το πολύ σημαντικό και τεράστιο έργο της Κυβέρνησης ως τώρα.

Μάλιστα οι απαντήσεις που θα δώσει σε ερωτήματα είναι πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες, καθώς οι ερωτήσεις θα γίνουν από νέους ανθρώπους που επέβαιναν στην μοιραίο τρένο Intercity 62, που συγκρούστηκε στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η κάμερα της εκπομπής έχει καταγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το διάστημα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Επίσης, θα προβληθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο φαράγγι του Βίκου την Καθαρά Δευτέρα, σαράντα ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *