Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους – Συγκλονιστικό βίντεο

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ, όταν ένα αεροσκάφος της Yeti Airlines με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη.


Το συγκλονιστικό βίντεο λίγα δευτερόλεπτα πριν την πτώση του αεροσκάφους:

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι αυτή την ώρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Νεπάλ.

«Αναμένουμε ότι θα ανασύρουμε και άλλα πτώματα», δήλωσε ο Κρίσνα Μπαντάρι, εκπρόσωπος του στρατού, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Το αεροπλάνο έγινε κομμάτια».

Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.


Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα.


Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *