Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Άλλα μου είχε τάξει, άλλα είπε στο Κογκρέσο»

Σε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην Άγκυρα.
Τι κι αν έχει κλείσει ένας μήνας από την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο; Ο Πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως το έχει πάρει πολύ βαριά και συνεχίζει να έχει στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατέληξε να μιλά ακόμα μία φορά για την Ελλάδα:

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων και σήμερα – Δύο εμπλοκές κατά την αναχαίτισή τους από τα ελληνικά μαχητικά
«Έχουν εννέα αμερικανικές βάσεις. Λέμε “γιατί το κάνετε αυτό; Για ποιον το κάνετε;”. Λένε για τη Ρωσία. Συγγνώμη, δεν τα τρώμε αυτά”. Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν οπλική υποστήριξη και αεροπλάνα (σ.σ. “καρφιά” για τη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανία). Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε τα ίδια στο Νταβός…».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *