Ν. Ανδρουλάκης: «Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θα θέσω τον εαυτό μου σε αξιολόγηση»

Στις εκλογές, αλλά και στο ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κόμμα του στην εκλογική αναμέτρηση αναφέρθηκε σήμερα, σε συνέντευξη του στον ANT1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.


Σε ερώτημα για το τι θα κάνει σε περίπτωση που οι εκλογές δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Μου αρέσει που ακούτε διάφορα για εμένα που είμαι έναν χρόνο αρχηγός, αλλά δεν ακούτε για τον κ. Τσίπρα και για τον κ. Μητσοτάκη. Εγώ θα σας πω για εμένα. Επειδή όλοι έχουμε στόχους στην πολιτική, εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω προσφέροντας στην πατρίδα. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Όπως αξιολογούμαι και εγώ, αξιολογούνται και όλα τα στελέχη του κόμματός μας. Γιατί είμαστε ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο δεν κρύβεται πίσω από συμφέροντα».

«Το λέω αυτό γιατί βλέπω ένα ισχυρό σύστημα εξουσίας να προσπαθεί να θέσει ψευτοδιλήμματα στον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα, δεν έχουμε το γαλλικό σύστημα στην Ελλάδα, έχουμε κοινοβουλευτικό. Στο κοινοβουλευτικό αποφασίζουμε βάσει του Συντάγματος. Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα, καλώ και τους πολιτικούς μου αντιπάλους να το σεβαστούν, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η θέση του να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι «αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως πρωθυπουργοί».

Ωστόσο, σχολίασε ότι δεν θα υποδείξει εκείνος ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ενώ εξήγησε πως «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».


Συμπλήρωσε δε πως αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου». Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.


«Είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι», τόνισε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι υπέρ του συστήματος της απλής αναλογικής, εξηγώντας το γιατί τα κόμματα «πρέπει από πελατειακά, να γίνουν προγραμματικά». Μάλιστα, έφερε και το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και παρατήρησε ότι, «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Σχετικά με τις υποκλοπές είπε ότι «ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου ευθύνονται για τις υποκλοπές, αλλά και γιατί αμέσως μετά έστησαν μηχανισμό συγκάλυψης των ευθυνών τους». Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για «εργαλειοποίηση της υπόθεσης».


Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *