Μητσοτάκης κατά Βαρουφάκη-“Είχαμε Άγιο κ γλιτώσαμε..”- Τι είπε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός

Με μομφή για τον Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. «Όσο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλάει συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι είχαμε Άγιο και γλυτώσαμε απ’ την απόλυτη καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.



Δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό ότι αυτή η οποία φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε σήμερα αποτελούσε ΥΠΟΙΚ της ελληνικής κυβέρνησης


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «επεισόδιο» Τσίπρα – Γεραπετρίτη. «Θέλω να σας συγχαρώ κύριε Τσίπρα για τη νέα εντυπωσιακή κωλοτούμπα που κάνατε και πήρατε πίσω όσα είπατε στην πρωτομιλία σας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία. Αναρωτιέμαι με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μια συνεδρίαση που είναι μυστική. Είστε ο 4ος πολιτειακός παράγοντας στην χώρα και χρησιμοποιείτε φράσεις που ειπώθηκαν σε απόρρητη συνεδρίαση της Βουλής. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στο στόμα του κ. Δεμίρη πράγματα που δεν είπε. «Παραβιάσατε ανοικτά το νόμο χρησιμοποιώντας πρακτικά από μια μυστική συνεδρίαση».

«Με κατηγορήσατε ότι εγώ έδωσα την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Μήπως κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια; Εδώ είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου. Εγώ είπα ότι δεν γνώριζα για την παρακολούθηση κανενός πολιτικού προσώπου. Ο κ. Βαρουφάκης τα «μπαλαμούτιασε» λίγο και είπε σήμερα ότι δεν ακούγατε κανέναν πολιτικό, κανέναν δημοσιογράφο και κανέναν επιχειρηματία. Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει την δυνατότητα και το δικαίωμα να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών που είναι διαβαθμισμένες. Εγώ δεν ρωτούσα ποτέ ποια είναι αυτή η πηγή. Να πείτε ανοικτά αν γνωρίζατε ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ», είπε ο πρωθυπουργός.


Και συνέχισε: Τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει ο διοικητής, η ΑΔΑΕ και οι εισαγγελείς. Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Ιταλός πρωθυπουργός γνωρίζουν ποιοι παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες;  


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *