Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Fitch: «Απέχουμε μόλις ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και χαρακτήρισε το όλο θέμα «πολύ ευπρόσδεκτα νέα».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε το πολύ σημαντικό νέο για την ελληνική οικονομία σε ανάρτησή που έκανε στη σελίδα του στο twitter.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτα νέα» και τόνισε ότι «η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB+ μας φέρνει μόλις μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα στην ανάρτηση που έκανε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι «πλήρως προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, στη βαθμίδα «ΒΒ+» με σταθερή προοπτική (από «ΒΒ») προχώρησε χθες Παρασκευή το βράδυ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.


Έτσι μετά την αναβάθμιση από τη Fitch η Ελλάδα είναι πλέον μία βαθμίδα μακριά σε τρεις από τους τέσσερις οίκους. Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, είναι πολύ πιθανό πλέον να πραγματοποιηθεί σε μία από τις επόμενες αξιολογήσεις, της Standard & Poors (S&P) ή της DBRS.


Αντίθετα, ο τέταρτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης Moodys αξιολογεί την Ελλάδα τρία σκαλοπάτια παρακάτω, αλλά αυτό θα αλλάξει.

Η DBRS θα κάνει αυτή τη χρονιά δυο αναβαθμίσεις. Η  πρώτη θα γίνει στις 10 Μαρτίου και η δεύτερη στις 8 Σεπτεμβρίου. Δύο  αξιολογήσεις θα κάνει και η  S&P. Η πρώτη στις 21 Απριλίου και η δεύτερη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *