Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι μιας κυβέρνησης και μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θωρακίζει τη χώρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την θριαμβευτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας (με 156 θετικές ψήφους) στην Βουλή και την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της Κυβέρνησης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για την υπερηφάνεια που νιώθει ηγούμενος μιας Κυβέρνησης που θωρακίζει τη χώρα.


Ο πρωθυπουργός τόνισε σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι είναι υπερήφανος που ηγείται μιας Κυβέρνησης και μιας Κυβερνητικής πλειοψηφίας που θωρακίζει την χώρα, που ενισχύει την αμυντική βιομηχανία, που επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα και υπογράφει σημαντικές αμυντικές συμφωνίες όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι μίας κυβέρνησης και μίας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θωρακίζει αποτελεσματικά τη χώρα. Που ενισχύει την εθνική αμυντική Βιομηχανία, επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα και υπογράφει σημαντικές αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Αναρτήσεις με σαφέστατα μηνύματα έκανε ο Πρωθυπουργός και στην επίσημη πρωθυπουργική σελίδα στο Twitter κάνοντας αναφορά και σε άλλα σημαντικά θέματα που σχολίασε στην ομιλία του στην Βουλή.


Αναλυτικά:


Για τη ανάπτυξη

Από το 2019 η ανάπτυξη της χώρας μας είναι διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης. Οι εξαγωγές μας έχουν φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Και ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις, είμαστε πια έτοιμοι να κάνουμε το τελικό βήμα και να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα.

Για την ΕΥΠ:

Ο νέος νόμος για την ΕΥΠ προβλέπει ότι στην ηγεσία της μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Τη δράση της θα ελέγχουν δύο δικαστικοί, θα αποκτήσει υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και η ενημέρωση των πολιτών για το απόρρητο θα ακολουθεί μία διαφανή διαδικασία.


Για τις υποκλοπές:

Για το ζήτημα των υποκλοπών έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα. Αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε πρόσφατα ένα σύγχρονο και πολύ πιο λειτουργικό πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για τα λάθη και την ΕΥΠ:

Χωρίς να αγνοούμε τα λάθη τα οποία έγιναν, αλλά και δίχως να είναι στις προθέσεις μας να διαλύσουμε μία κρίσιμη κρατική δομή, τη συνολική προσφορά της οποίας στην εθνική ασφάλεια δεν πρέπει να σκιάσουν μεμονωμένα λάθη και αστοχίες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι μιας κυβέρνησης και μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θωρακίζει τη χώρα»”