Κούρδοι έκαναν διαδήλωση και εισβολή και διέκοψαν τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την 24η επέτειο από τη σύλληψη του Οτσαλάν

Κούρδοι έκαναν εισβολή και διέκοψαν τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την 24η επέτειο από τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Εισβολή στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο έκανε ομάδα Κούρδων πετώντας δυναμιτάκια στην αίθουσα της ολομέλειας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν.

Οι Κούρδοι ανέβηκαν στα θεωρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, άνοιξαν πανό και πέταξαν δυναμιτάκια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ασφάλεια του Κοινβοβουλίου και η πρόεδρος της ολομέλειας Ρομπέρτα Μετσόλα να απομακρύνεται από τον χώρο.

Οι Κούρδοι διαδήλωσαν στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σήμερα, 24 χρόνια μετά τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, προκαλώντας διακοπή των συζητήσεων και απομάκρυνση ευρωβουλευτών.


Σύμφωνα με μέλη της ασφάλειας του Κοινοβουλίου, “περίπου δέκα μαχητές” φώναξαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


“Είναι μαχητές προσκείμενοι στο PKK”, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, δήλωσε στο AFP ο ευρωβουλευτής Μπερνάρ Γκετά, μέλος της ομάδας Renew.

Μορφή του κουρδικού αντάρτικου στην Τουρκία, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, 72 ετών, συνελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 1999. Καταδικάστηκε σε θάνατο στις 29 Ιουνίου 1999 για προδοσία και απόπειρα διαίρεσης της χώρας.

Η καταδίκη του μετατράπηκε ωστόσο το 2002 σε ισόβια κάθειρξη μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *