“Κλειδώνουν” την Κυριακή οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα-Πειραιά; (ονόματα)

Έγκυρος πληροφοριοδότης μας, μας ενημέρωσε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητήθηκε μόνο η στρατηγική και οι πολιτικές κινήσεις του κόμματος στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των συνδυασμών του στις αυτοδιοικητικές κάλπες της 8ης Οκτωβρίου.


Σχετικά με τον Δήμο Αθηναίων φαίνεται ότι έχει ωριμάσει καλά η ιδέα να είναι υποψήφιος δήμαρχος ένα πρόσωπο εκτός του πολιτικού προσωπικού και συγκεκριμένα ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Άλλωστε, για το πρόσωπο του μόνο θερμά λόγια ακούστηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση.

Αναφορικά με τον Δήμο Πειραιά δε, έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Γαβρίλη, ο οποίος είναι και τυπικά πλέον  ο νέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο επίνειο, καταλαμβάνοντας τη θέση του Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος βουλευτής τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαβρίλης ήταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά την περίοδο 2015-2019, με περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου, και κατά τον πρώτο χρόνο  της θητείας του είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατευθυνόμενος προς τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη (τότε), διαφωνώντας στην ψήφιση του 3ου μνημονίου.

Τις τελευταίες ώρες, εντάθηκε η φημολογία ότι ενδέχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της την Κυριακή των Βαΐων, να επιβεβαιώσει τις υποψηφιότητες των κ. Παππά και Γαβρίλη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *