Καθημερινοί και αυστηροί έλεγχοι στην αγορά – Πρόστιμα εκατομμυρίων

 
Οι έλεγχοι στην αγορά για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας είναι, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, συνεχόμενοι και εντατικοί, ενώ είναι και ηλεκτρονικοί πλέον. Έχει δημιουργηθεί  μια ολόκληρη υπηρεσία ελέγχων που δεν υπήρχε πριν.


Σήμερα, έχουμε χιλιάδες ελέγχους, πρόστιμα εκατομμυρίων και καθημερινή παρουσία παντού. Μάλιστα από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται περίπου το 6%-8% καταλήγουν στην επιβολή προστίμου, όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης.

Σημειώνεται ότι κατά την διαδικασία των ελέγχων γίνεται αναγωγή στην τιμή μονάδος του προϊόντος και στο βάρος με στόχο την προστασία των καταναλωτών από το ενδεχόμενο παραπλάνησης εξαιτίας της αλλαγής συσκευασιών.
 
Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πέραν του 4ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1520 που υπάρχει για καταγγελίες καταναλωτών, δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα (kataggelies.mindev.gov.gr) στην οποία κάθε καταναλωτής, εφόσον θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα παραπλάνησης ή εξαπάτησης, μπορεί να καταθέσει την καταγγελία του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *