Κακοκαιρία Carmel: Πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα «Κάρμελ» είναι προ των πυλών, με τον καιρό να παρουσιάζει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21).


Τα κύρια χαρακτηριστικά της φαίνεται να είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Η ΕΜΥ να έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ο κ. Λαγουβάρδος παρουσιάζει στο newsit.gr μερικά χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

«Οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές και θα έχει αρκετό κρύο», όπως μας ενημερώνει. Επίσης, «περιμένουμε και χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, ενώ νοτιότερα όπως για παράδειγμα στην Κρήτη και στα νησιά θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις και τα χιόνια στην Κρήτη θα περιορίζονται πάνω από τα 900-1.000 μέτρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι βοριάδες, που τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ το Σάββατο».

Σύμφωνα με το meteo, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Σταμάτα, Δροσιά ο υδράργυρος θα αγγίξει τον 1 βαθμό, ενώ το μεσημέρι φαίνεται να μην ξεπερνάει τους 2 βαθμούς και την Κυριακή ολόκληρη την μέρα η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται από – 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Αντίστοιχα σε περιοχές των Βορείων προαστίων, το Σάββατο η θερμοκρασία φαίνεται να κυμαίνεται από 2 έως 3 βαθμούς, το ίδιο και την Κυριακή.


Στο κέντρο της Αθήνας ο υδράργυρος το Σάββατο και την Κυριακή φαίνεται να αγγίζει τους 7 βαθμούς, με πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία αισθητή στο ανθρώπινο σώμα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *