Η Βούλτεψη από το Βερολίνο για τις σύγχρονες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας

Στο ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (ICD) στις 15-18 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, μίλησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, με θέμα «Πόλεμος – Αυταρχισμός και Προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ και της Τέχνης».


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Βούλτεψη εστίασε την ομιλία της στους κινδύνους που απειλούν τη Δημοκρατία εξαιτίας των αλλεπάλληλων πολεμικών συρράξεων και κρίσεων. Μίλησε για τις σύγχρονες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ασφάλειας δημοκρατικών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ειδική αναφορά έκανε και στην αλλαγή ρητορικής στην Τουρκία μετά τον πρόσφατο σεισμό και την ισχυρή ελληνική ανθρωπιστική παρουσία στην περιοχή.

Στις εργασίες του φόρουμ που φέτος επικεντρώθηκε στις «Αναπτυσσόμενες απειλές για τη Δημοκρατία διεθνώς» συμμετείχαν μεταξύ άλλων η τέως Πρόεδρος της Μάλτας, Μαρτί Λουίζ Κολέιρο Πρέκα, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο τέως Πρόεδρος της Τυνησίας Δρ. Μονσέφ Μαρτσούκι, ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας, Εμίλ Κονσταντινέσκου, η πρώην Πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, ο τέως πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντίαμπ, ο τέως Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αλιό Μαρί, της Αυστρίας, Καρλίν Κνάισλ και της Εσθονίας, Εύα Μαρία Λιιμέτς, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πέδρο Σίλβα Περέιρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *