Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ήδη επί ποδός πολέμου για τις δεύτερες εκλογές – Τα βασικά σημεία της στρατηγικής του κόμματος

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν έμεινε παραπάνω από λίγες ώρες στον ανεπανάληπτο θρίαμβό της στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα στελέχη πανηγύρισαν με τον κόσμο την τεράστια νίκη, αλλά λίγες ώρες μετά το κόμμα μπήκε στην επόμενη μέρα και τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την παρέδωσε πίσω μέσα σε 5 ώρες. Αμέσως το κόμμα τέθηκε επί ποδός πολέμου για τις δεύτερες κάλπες.

Οι συσκέψεις στο κόμμα θα είναι συνεχείς σήμερα, αλλά και το επόμενο διάστημα για την χάραξη της νέας στρατηγικής.

Στόχος είναι φυσικά όχι μόνο η διατήρηση του εμφατικού 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή και οδηγεί σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά αν είναι δυνατόν και η αύξησή του.

Σεμνά και ταπεινά


Στον χθεσινό, πρώτο πρωινό καφέ μετά τις εκλογές, έγινε μια αναλυτική και σε βάθος συζήτηση.


Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα στελέχη είναι να μην δείξουν έπαρση ή αλαζονεία και να συνεχίσουν τον αγώνα για τις δεύτερες κάλπες και σεμνότητα και ταπεινότητα.

Η καθαρή πρόταση διακυβέρνησης προς τους πολίτες στην νέα προεκλογική εκστρατεία θα αποτελέσει και πάλι το καλό χαρτί της ΝΔ.

Επίσης θα δοθεί και πάλι έμφαση στο τεράστιο έργο της 4ετίας και φυσικά στην εντυπωσιακή αλματώδη άνοδο της ελληνικής οικονομίας, των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και του πληθωρισμού, της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος για πρώτη φορά. Μέσα σε όλα θα προβληθεί ξανά η σταθερότητα και η σύνεση που επέδειξε η ΝΔ σε περιόδους παγκόσμιων κρίσεων, όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έβαλε φωτιά στα καύσιμα.

Μέσα σε όλα θα προβληθεί και πάλι το κοινωνικό πρόσωπο του κόμματος, τα μέτρα ανακούφισης των νοικοκυριών (Market pass, fuel pass, τα απόλυτα πετυχημένα Καλάθια του Άδωνι Γεωργιάδη κ.α.), οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού.


Το μήνυμα προς τους πολίτες αναμένεται να είναι ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα κινηθεί πιο τολμηρά και πιο γρήγορα στην υλοποίηση των κεντρικών προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Επίσης θα γίνει αναφορά στην συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.α.), η μεταρρύθμιση του κράτους, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η στήριξη των νέων κ.α.

Ξεκινούν οι περιοδείες

Όπως ανέφερε το newsit.gr ως τα τέλη της εβδομάδας σχεδιάζεται να ξεκινήσουν οι προεκλογικές περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος αλλά και των υποψηφίων που έμειναν εκτός Βουλής, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής.

Οι περιοδείες θα είναι στοχευμένες και ειδικά σε περιοχές, όπου η Νέα Δμοκρατία θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *