Φωτιές σε Μενδενίτσα Φθιώτιδας και Δερβένι Κορινθίας – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Φθιώτιδα για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μενδενίτσα.


Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Τα ξημερώματα πάντως οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν, με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά σήμερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στο Δερβένι του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Κορινθία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε αμέσως συναγερμός. Επιτόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα και 2 Α/Φ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, όμως στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.


Σημειώνεται ότι φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία όμως οριοθετήθηκε λίγο αργότερα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 11 οχήματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *