Εκτός φυλακής από σήμερα η Εύα Καϊλή – Ποιοι περιοριστικοί όροι της επιβλήθηκαν

 

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί και πάλι στο σπίτι της στις Βρυξέλλες από σήμερα το μεσημέρι, καθώς στις 12:00 (11:00 ώρα Βελγίου αναμένεται να βγει από τις φυλακές του Χάρεν μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους


Η Εύα Καϊλή έμεινε 4 μήνες προφυλακισμένη, λόγω του σκανδάλουQatar Gate. Δεν θα είναι ελεύθερη βέβαια. Η αποφυλάκισή της θα γίνει περιοριστικούς όρους και φυσικά με βραχιολάκι. Και θα περιμένει φυσικά να γίνει η δίκη της και να μάθει αν θα της επιβληθεί ποινή ή όχι για την συμμετοχή της στο σκάνδαλο δωροδοκίας υπέρ του Κατάρ.

Οι όροι αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή θα φοράει ειδικό ηλεκτρονικό βραχιολάκι εντοπισμού στο χέρι, ενώ θα είναι υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Θα μένει μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες. Πρέπει να δηλώσει έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές και να είναι ανά πάση στιγμή διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό.

Πρέπει να φοράει συνέχεια το βραχιολάκι της και να μην μετακινηθεί εκτός του διαμερισματός της. Θα μετακινείται εκτός του διαμερίσματος μόνο για πάει στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας. Κάθε μετακίνηση θα γίνεται μετά από  συνεννόηση με τις βελγικές δικαστικές Αρχές.


Φυσικά και απαγορεύεται να βγει εκτός Βελγίου.  


Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και αν θα μπορεί να την επισκέπτεται ο σύντροφός της και άνδρας του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος φέρεται να την έμπλεξε στο Qatar Gate.

Δηλώνει αθώα

 «Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στα χέρια της για την αθωότητά της.

«Δεν βρέθηκαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων»


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την τέως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *