Δημοσκόπηση Alco: Σαφέστατη υπεροχή Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι Αλέξη Τσίπρα

 

Ο Alpha παρουσίασε σήμερα το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco όπου το ερώτημα που δέσποζε ήταν ποιον θεωρούν οι ερωτώμενοι στο γκάλοπ καταλληλότερο για πρωθυπουργό.


Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (24.04.2023) φέρνει την ΝΔ μπροστά με 6,2 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

Από εκεί και πέρα ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι πολίτες εξάλλου δεν συμφωνούν με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».


Παράλληλα έξι στους δέκα (60%) πιστεύουν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος και μόνο το 25% , τονίζει ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.


Στην ερώτηση ποιος από τους πρωθυπουργούς των δύο τελευταίων κυβερνήσεων ήταν καλύτερος το 40% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας.

Οσον αφορά στην ερώτηση για το κυρίαρχο συναίσθημα σε σχέση με την πολιτική ζωή του τόπου το 34% δηλώνει την απογοήτευση.

Τέλος μειώθηκε κατά τον Απρίλιο (19% έναντι 20%), ενώ κατέπεσε εντυπωσιακά το συναίσθημα της οργής (19% από 33%).

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *