Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 4 μονάδες και στη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα είναι πρώτο με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αντίστοιχα, το 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων).

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά, αλλά με 35 μονάδες έναντι 38 που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες.

Σχετικά με την πολιτική ευθύνη για τους σιδηροδρόμους, το 51% των πολιτών πιστεύει ότι η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *