Ν. Χριστοδουλίδης: Γνώμονας η ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων συμπατριωτών μας και η στήριξη της μεσαίας τάξης (video)

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με μήνυμά του στο Instagram αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας καθώς και παράταση των ήδη εφαρμοσμένων.


Αναλυτικά:

«Γνωρίζοντας πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, τον Οκτώβριο του 2023 ανακοινώσαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης ύψους 196 εκ. ευρώ που περιλάμβανε, ανάμεσα σε άλλα, την κλιμακωτή επιδότηση της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, τη μείωση των συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την επέκταση επιδομάτων και εφάπαξ ενίσχυση ευάλωτων συμπατριωτών μας, όπως επίσης μεσοπρόθεσμα μέτρα με στόχο την εξεύρεση μόνιμων και βιώσιμων λύσεων για μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση προσιτής στέγης.

Όλα όσα προανέφερα κατέστη δυνατό να ανακοινωθούν λόγω ακριβώς της υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθούμε και της αταλάντευτης προσήλωσής μας στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης που μας επιτρέπουν να ασκούμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερα χαρακτηριστικά στις 19 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης, μόνο μέσα από τέτοιες υπεύθυνες προσεγγίσεις, μακριά από λαϊκισμούς και ευχολόγια, διασφαλίζεται η ανάπτυξη, η πρόοδος, η ασφάλεια και κατ’ επέκταση η ικανότητα της Κυβέρνησης να ασκεί αποτελεσματική και στοχευμένη κοινωνική πολιτική.


Σήμερα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και πάντα εντός του πλαισίου της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, ανακοινώνω ένα νέο πακέτο στοχευμένων μέτρων που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το ποσό στήριξης του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, είναι εντός των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και στη βάση της σταθερής αναπτυξιακής πορείας της κυπριακής οικονομίας. Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι γνώμονας των δράσεων μας είναι η ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων συμπατριωτών μας και φυσικά η στήριξη της μεσαίας τάξης.


Συνεχίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με συγκεκριμένους στόχους, με πλάνο και με αποφασιστικότητα. Πάνω από όλα όμως με υπευθυνότητα, επιμονή και ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την Κύπρο που θέλουμε».

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikos Christodoulides (@nikoschristodoulides)

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *