Κύπρος: Η απάντηση του ΡΙΚ στην καθυστέρηση των πληρωμών του προσωπικού για το μήνα Μάρτιο – «Εκφράζουμε τις ειλικρινείς απολογίες μας και διαβεβαιώνουμε ότι οι μισθοί θα καταβληθούν αμέσως μετά την αργία της 1ης Απριλίου»

Το ΔΣ του ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφορικά με τη μη έγκαιρη καταβολή των μισθών του προσωπικού για τον μήνα Μάρτιο, η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σήμερα και εξήγησε την αιτία της καθυστέρησης αυτής


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση υπήρχε ένα πρόβλημα με μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ιδρύματος, το οποίο διευθετήθηκε και δρομολογήθηκε η πληρωμή των υπαλλήλων για σήμερα, εντούτοις, προστίθεται, λόγω τραπεζικών αργιών για το Πάσχα των Καθολικών δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη καταβολή των μισθών που προβλεπόταν να γίνει σήμερα 29 Μαρτίου (τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα), διότι τα χρηματικά εμβάσματα γίνονται μέσω Γερμανικής Τράπεζας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΡΙΚ:

Αγαπητοί μου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί υποχρέωση του να ενημερώσει το προσωπικό του ΡΙΚ, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών.


Μετά από τεράστιες προσπάθειες, επιτεύχθηκε τελικά ο στόχος να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που προέκυψαν εξαιτίας του μπλοκαρίσματος των τραπεζικών λογαριασμών του ΡΙΚ συνεπεία Δικαστικού Διατάγματος, για να μπορέσει να καταβληθεί η μισθοδοσία στο προσωπικό μας αμέσως με την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή που ήταν χθες Πέμπτη 28 Μαρτίου. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας για την καθοριστική συμβολή τους.


Όμως, λόγω τραπεζικών αργιών για το Πάσχα των Καθολικών δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη καταβολή των μισθών που προβλεπόταν να γίνει σήμερα 29 Μαρτίου (τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα). Ο λόγος είναι ότι τα χρηματικά εμβάσματα γίνονται μέσω Γερμανικής Τράπεζας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς απολογίες μας για την εξέλιξη αυτή και να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι μισθοί θα καταβληθούν αμέσως μετά την αργία της 1ης Απριλίου, μόλις διεκπεραιωθεί από τις Τράπεζες.

Στόχος του νέου ΔΣ είναι να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον, έχοντας ως προτεραιότητα το συμφέρον όλων των εργαζομένων στο ΡΙΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *