Βρετανία – Νότιγχαμ: Δεν αποκλείει την τρομοκρατική ενέργεια η αστυνομία – Στο μικροσκόπιο τα κίνητρα του δράστη

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας η αστυνομία σχετικά με την αιματηρή υπόθεση που εκτυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Νότιγχαμ της Βρετανίας.


Το τριπλό περιστατικό άλλωστε ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες καθώς ο τρόπος των επιθέσεων με το αυτοκίνητο και το μαχαίρι συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες στη Βρετανία που άφησαν πίσω δεκάδες θύματα.

Η αστυνομία του Νότιγχαμσιρ ανακοίνωσε ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και εάν ο 31χρονος κρατούμενος είναι ο μόνος δράστης. Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι όπου έγινε το πρώτο περιστατικό.

Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί καθώς μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει αποκλεισμένο από την αστυνομία με δεκάδες περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτό και τραγικό», ενώ ανέφερε ότι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, όπως και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *