Βρετανία – Νότιγχαμ: Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομία για τα κίνητρα του δράστη – Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες

Η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, και ότι ένας άνδρας, ύποπτος για φόνο, συνελήφθη αφού μικρό φορτηγάκι προσπάθησε να παρασύρει άλλους τρεις ανθρώπους.


Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε δρόμο στο κέντρο του Νότιγχαμ στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 6 το πρωί ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια η αστυνομία έλαβε κλήση για ένα άλλο περιστατικό σε κοντινή περιοχή, όπου ένα φορτηγάκι προσπάθησε να παρασύρει τρεις ανθρώπους.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάτι για την κατάσταση της υγείας τους.

Ακόμη ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε άλλο δρόμο, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

«Είναι ένα φρικτό και τραγικό συμβάν, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους», δήλωσε η επιθεωρητής της αστυνομίας Κέιτ Μέινελ.


«Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε η ίδια.


Ένας 31χρονος άνδρας, ύποπτος για φόνο, έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για το κίνητρο του συμβάντος.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τα θύματα ή για την ακριβή φύση του περιστατικού», επεσήμανε η υπηρεσία ασθενοφόρων της περιοχής Ιστ Μίντλαντς.

Μία αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν στο Νότιγχαμ και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της.


«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.

Πολλοί δρόμοι στο Νότιγχαμ έχουν κλείσει, ενώ έχουν ανασταλεί και κάποια δρομολόγια του τραμ.

Η Μέινελ δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της πόλης για όσο διάστημα συνεχίζεται η έρευνα.

«Σήμερα η πόλη μας ξύπνησε με φρικτά νέα», ανέφερε ο Άλεξ Νόρις βουλευτής από το Νοτιγχαμ στο Twitter. «Οι σκέψεις και οι προσευχές της κοινότητας μας είναι με τους πληγέντες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *