Τιτανικός: Φόβοι ότι έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα οξυγόνου στο υποβρύχιο – Συνεχίζονται οι έρευνες

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.


«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

“Δε σβήνουν οι ελπίδες”

Παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα οξυγόνου τους έχουν εξαντληθεί, υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη διάσωση των πέντε. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός των 96 ωρών παροχής οξυγόνου είναι μια ασαφής εκτίμηση και θα μπορούσε να παραταθεί εάν οι επιβαίνοντες στο πλοίο έχουν λάβει μέτρα για τη διατήρηση του αναπνεύσιμου αέρα, όπως το να ξαπλώνουν ακίνητοι ή ακόμη και να κοιμούνται.

Ο Guillermo Sohnlein ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον κ. Rush το 2009 και πιστεύει ότι το παράθυρο για την ανεύρεσή τους θα μπορούσε να ξεπεράσει την πρόβλεψη της αμερικανικής ακτοφυλακής. Ο ίδιος δήλωσε: «Σήμερα θα είναι μια κρίσιμη ημέρα σε αυτή την αποστολή έρευνας και διάσωσης, καθώς τα αποθέματα υποστήριξης της ζωής του υποβρυχίου αρχίζουν να εξαντλούνται. Είμαι βέβαιος ότι ο Στόκτον και το υπόλοιπο πλήρωμα έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και μέρες ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν τη διάσωσή τους είναι να παρατείνουν τα όρια αυτών των προμηθειών χαλαρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ακράδαντα ότι το διαθέσιμο χρονικό περιθώριο για τη διάσωσή τους είναι μεγαλύτερο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Συνεχίζω να ελπίζω για τον φίλο μου και το υπόλοιπο πλήρωμα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *