Σύνοδος Κορυφής της G20: Συστήματα anti-drone και 130.000 Ινδοί αστυνομικοί

Περίπου 130.00 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στην Ινδία όταν η χώρα θα φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Νέο Δελχί, η οποία αναμένεται να προβάλει τόσο τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι όσο και την αυξανόμενη παρουσία της χώρας στην παγκόσμια σκηνή.


Η διήμερη Σύνοδος Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει έναν κατάλογο με υψηλούς προσκεκλημένους, τους υψηλότερους που έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα η Ινδία–από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Από την πλευρά της Κίνας, σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ.

Ηγέτες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Γαλλία και την Γερμανία συγκαταλέγονται σε εκείνους που αναμένεται να συμμετάσχουν ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δέχεται επικρίσεις απο την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει δηλώσει ότι θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα είναι επίσης παρόντες.


Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο τεράστιο, ανακαινισμένο συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο Pragati Maidan, στην μέση μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο.


“Πρόκειται για μια κοσμοϊστορική στιγμή”, δήλωσε ο Ντεπέντρα Πατάκ, ειδικός επίτροπος της αστυνομίας της ινδικής πρωτεύουσας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στην πόλη.

Χιλιάδες μέλη άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανάμεσά τους και η παραστρατιωτική Δύναμη Στρατιωτικής Ασφαλείας, θα κληθούν να εξασφαλίσουν τον νόμο και την τάξη, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για να περιορίσουμε τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις, θα έχουμε επαρκή και ισχυρή αστυνομική παρουσία», τόνισε.

Ενώ ο Πατάκ είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στην πόλη, ο κύριος χώρος θα φυλάσσεται από μια ομάδα υπό έναν άλλο ειδικό επίτροπο της αστυνομίας της πρωτεύουσας, τον Ρανβίρ Σιχ Κρίσνια.


Αν και η πρωτεύουσα είναι σχετικά ήρεμη, μόλις τον περασμένο μήνα εντάσεις ξέσπασαν στη γειτονική βιομηχανική πόλη Γκουρουγκράμ, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου, τα όρια του Νέου Δελχί θα φυλάσσονται στενά και η πρόσβαση στην πόλη θα ελέγχεται, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εντός της πόλης αυτής των 20 εκατομμυρίων, η κυβέρνηση σχεδιάζει μερικό κλείσιμο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με σχολεία, κυβερνητικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις να καλούνται να παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες.

ΑΜΥΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ

Η πόλη θα φυλάσσεται από σχεδόν 130.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας της πρωτεύουσας που αριθμεί 80.000 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι το Σώμα «θα αναπτύξει ολοκληρωμένα μέτρα για την αεροδιαστημική άμυνα στο Δελχί και σε κοντινές περιοχές».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο ινδικός στρατός, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας, μαζί με την αστυνομία του Δελχί και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις, θα αναπτύξουν συστήματα αντί-drone για να αποτρέψουν τυχόν εναέριες απειλές. Περίπου 400 πυροσβέστες θα βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα.

Αίθουσες ελέγχου ασφαλείας δημιουργούνται στον χώρο διενέργειας της Συνόδου και έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις ασφαλείας σε κεντρικά ξενοδοχεία όπως το ITC Maurya Hotel, όπου θα καταλύσει ο Μπάιντεν.

Ο Μόντι έχει μετατρέψει την προεδρία της Ινδίας της G20 σε εθνική εκδήλωση, με διάφορες συνεδριάσεις της ομάδας να φιλοξενούνται σε βασικά τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του απομακρυσμένου κρατιδίου Αρουνακάλ Πραντές και της πόλης Σριναγκάρ στο Κασμίρ.

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δρόμοι, αεροδρόμια, στάσεις λεωφορείων, πάρκα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κυβερνητικά γραφεία και κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατακλυστεί με διαφημίσεις της G20.

Στο Νέο Δελχί, νέα σιντριβάνια και καλλωπιστικά φυτά κοσμούν βασικές κυκλικές διασταυρώσεις, ενώ μεγάλα ομοιώματα πιθήκων έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης για να κρατούν μακριά τους μικρότερους πιθήκους που κυκλοφορούν στους δρόμους και συχνά προκαλούν προβλήματα.

Ο Μόντι εγκαινίασε έναν χώρο 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρωτεύουσα τον Ιούλιο για να φιλοξενήσει την Σύνοδο- ένα κτίριο σε σχήμα κοχυλιού που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μισθώσει 20 αλεξίσφαιρες λιμουζίνες με κόστος 180 εκατομμύρια ινδικές ρουπίες (2,18 εκατομμύρια δολάρια) για την μεταφορά των ηγετών.

Πολλοί ξένοι ηγέτες ταξιδεύουν με τους δικούς τους σωματοφύλακες και δικά τους οχήματα. Η Ινδία ζήτησε από τις συμμετέχουσες χώρες να φανούν «λογικές» σχετικά με τον αριθμό των αυτοκινήτων και του προσωπικού που θα φέρουν, αλλά δεν έχει θέσει περιορισμούς, δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ φέρνουν πάνω από 20 αεροσκάφη σε διάστημα μιας εβδομάδας κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της Συνόδου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *