Στοκχόλμη: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες από δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 9 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρενάκι του λούνα παρκ που έλαβε σήμερα χώρα στο πάρκο αναψυχής Gruna Lund στην σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διεύθυνση της εγκατάστασης.


Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που το τρενάκι εκτροχιάστηκε και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 14 άτομα επέβαιναν στο τρενάκι τη στιγμή του δυστυχήματος, ενώ από τους 9 τραυματίες, οι επτά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Το πάρκο εκκενώθηκε ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης.

Αρχικά, είχε αναφερθεί πως οι τραυματίες ήταν δύο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις εγκλωβισμένοι, με τους διασώστες να τους απεγκλωβίζουν στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline) που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *