Στο νοσοκομείο αλ Αχλί στη Γάζα οι νεκροί δεν είναι 500, αλλά 10 με 50, υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος μυστικών υπηρεσιών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Αχλί στη Γάζα.


Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων NTV και το Γαλλικό AFP, μια πηγή από ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών που δεν κατονομάζεται υποστήριξε ότι δεν σκοτώθηκαν εκατοντάδες αλλά «μάλλον μερικές δεκάδες» άνθρωποι, την ώρα που η Χαμάς και η πλευρά της Παλαιστίνης έκανε από την αρχή λόγο για πάνω από 470 νεκρούς.

«Δεν υπάρχουν 200 ή ακόμη και 500 νεκροί, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες, πιθανότατα μεταξύ δέκα και 50», δήλωσε χαρακτηριστικά η ευρωπαϊκή αυτή πηγή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «μάλλον δεν ευθύνεται» για τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με τα «σοβαρά στοιχεία» που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών. Επίσης, ανέφερε ότι το κτίριο δεν είχε καταστραφεί. Το νοσοκομείο είχε πιθανότατα εκκενωθεί εκ των προτέρων, όπως είχε διατάξει ο ισραηλινός στρατός για μια ολόκληρη σειρά κλινικών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Το κτίριο δεν καταστράφηκε» και δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν «το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο πάρκινγκ όπου προσγειώθηκε η ρουκέτα», προσθέτει η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατηγόρησε την Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ για την καταστροφή στο νοσοκομείο αλ Αχλί στη Γάζα, ενώ από την άλλη εκείνοι κατηγόρησαν στις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.


Υπουργείο Υγείας στη Γάζα: Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Ανάμεσά τους 1.524 παιδιά και 1.000 γυναίκες

Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.


Από τον συνολικό απολογισμό 1.524 νεκροί ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

«Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *