Στη δημοσιότητα η λίστα Έπσταϊν- Μέσα ο Κλίντον και ο πρίγκιπας Άντριου

Δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις διασυνδέσεις και τους συνεργάτες του χρηματιστή και σεξουαλικού δράστη Τζέφρι Έπσταϊν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά από σχετική απόφαση Αμερικανού δικαστή ο οποίος διέταξε τη δημοσιοποίησή τους ως μέρος μιας αγωγής που σχετίζεται με τη συνεργό του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ.


Ανάμεσα ονόματα που αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα είναι αυτό του πρίγκιπα Άντριου, του Μάικλ Τζάκσον και του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Στα δεκάδες αρχεία κατονομάζονται, επίσης, οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, αν και κανένας από τους δύο δεν κατηγορείται για κάποια παράνομη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται πως ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων και σύσταση συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους και βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του. Η Γκισλέιν Μάξουελ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 χρόνων, τον περασμένο Ιούνιο.

Τα αρχεία, έκτασης περίπου 950 σελίδων, δεν φαίνεται να προβαίνουν σε νέες αποκαλύψεις για τον Έπσταϊν και τη δράση του, ωστόσο το προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, που περιλαμβάνουν εξέχοντες επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Από τα πάνω από 100 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στα δικαστικά αρχεία είναι πιθανοί μάρτυρες.


 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *