Σκληρός κι αμετακίνητος ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Δεν θα δεχτούμε τον τερματισμό του πολέμου», είπε στον Άντονι Μπλίνκεν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν έχει αλλάξει στάση και παραμένει σκληρός κι αμετακίνητο σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.


Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ότι δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου τόνισε πως αν η Χαμάς επιμείνει στον τερματισμό του πολέμου, η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή. Παράλληλα  θα πραγματοποιήσει την επίθεση στη Ράφα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν παλεύει για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, λέγοντας ότι «η ώρα είναι τώρα» για μια συμφωνία που θα απελευθέρωσει αιχμαλώτους και θα έφερνε παύση στον πόλεμο.

Ο Νετανιάχου ωστόσο διατυμπανίζει ότι η εισβολή στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες και απελευθέρωση των ομήρων.


«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποίησε γραφείο του.


Από την πλευρά της Χαμάς θα απαντήσει στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία «μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε αξιωματούχος της οργάνωσης, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, το αίτημα για λήξη του πολέμου.

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς εξετάζει σχέδιο που προβλέπει κατάπαυση του πυρός 40 ημερών και ανταλλαγή πολλών ομήρων για μεγαλύτερο αριθμό Παλαιστινίων αιχμαλώτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *