Σιβηρία θυμίζει η Κίνα από το πρωτοφανές ψύχος – Απίστευτες εικόνες με εκατοντάδες πουλιά που έγιναν πάγος και πέθαναν

 

Σιβηρία θυμίζει η Κίνα και αυτό δεν περιέχει κανένα ίχνος υπερβολής. Η χώρα πλήττεται από πρωτοφανής κύμα ψύχους και έχει μπει κυριολεκτικά στην κατάψυξη.


Η Κίνα χώρα πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πολικό ψύχος, ενώ σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία έπεσε τόσο απότομα με αποτέλεσμα πουλιά να παγώσουν να γίνουν πραγματικές παγοκολόνες και να πεθάνουν από το κρύο.

Όπως έγινε γνωστό οι κινεζικές μετεωρολογικές αρχές ανανέωσαν σήμερα (21.2.2024) τον πορτοκαλί συναγερμό για το κύμα ψύχους, ο οποίος είναι το υψηλότερο επίπεδο της προειδοποίησης τριών σταδίων για ακραία καιρικά φαινόμενα που χρησιμοποιείται στη χώρα.

Από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ή οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα περισσότερα τμήματα της νότιας Κίνας θα πέσουν κατά 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Λόγω του κύματος ψύχους, οι θερμοκρασίες σε τμήματα των περιφερειών Γκουιζού, Χουνάν, Γκουανγσκσί και Τζιανγκσί ενδέχεται να σημειώσουν πτώση κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.


Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα υδάτινα προϊόντα.


Μάλιστα, στην Xinjiang η πτώση της θερμοκρασίας ήταν τόσο απότομη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θαλασσοπούλια να βρεθούν νεκρά πάνω στις παγωμένες λίμνες.

Η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές της Κίνας χτύπησε πάτο και έφτασε ακόμα στους – 50 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *