Ρωσία – Ανταρσία Wagner: Στο πλευρό Πριγκόζιν το 217ο τάγμα αλεξιπτωτιστών

Εμφυλιοπολεμικό παραμένει το κλίμα στη Ρωσία καθότι παρά την αρχική εικόνα για ενότητα υπέρ του Πούτιν στο εσωτερικό, τάγματα του στρατού παίρνουν ανοιχτά το μέρος της Wagner και του Πριγκόζιν. 


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το 217ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών φέρεται να στηρίζει τον Πριγκόζιν.

Ειδικότερα, άνδρας του τάγματος έκανε την ανακοίνωση στήριξης σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε μαζί σας, εμείς σας στηρίζουμε για να εκδικηθούμε τον Πούτιν έχουμε περάσει πολλά… βάζουμε πλάτη για να εκδικηθούμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο στρατιώτης στο βίντεο απευθυνόμενος στους μισθοφόρους της Wagner. To 217ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών της Ρωσίας αποτελεί μια επίλεκτη μονάδα.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που θα πάρουν μονάδες του ρωσικού στρατού μπορεί να κρίνουν την ανταρσία, ενώ στη Μόσχα οι περισσότεροι άνδρες που οχυρώνουν την πόλη από την επέλαση των μισθοφόρων είναι ελαφρά οπλισμένοι άνδρες της FSB, της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας.


Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν θέσεις μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλων στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες της εφημερίδα Vedomosti.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *